Vijesti / Aktualnosti

Arhiva vijesti 2022.

Webinar 07.04.2022. – Prenaponska zaštita niskonaponskih električnih instalacija

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike i tvrtka ETI Elektroelement d.o.o. organiziraju webinar u četvrtak, 07.04.2022. g. od 13:00 do 14:30 sati na temu Prenaponska zaštita niskonaponskih električnih instalacija. Predavanje će održati g. Aleksander Cilenšek, a sudjelovanjem na webinaru ostvarujete pravo na 1 školski sat iz stručnog područja i 1 sat iz tehničke regulative. Prijave za webinar počinju 31.03.2022. od 11:00 sati i traju do 07.04.2022. do 13:00 sati ( nakon navedenog termina nema mogućnosti prijave za webinar). Sudjelovanje na webinaru je bez kotizacije, a prijaviti se možete na linku https://prijava.hkie.hr/.

 

Tema webinara:

 

Sve veća prisutnost elektroničkih uređaja zahtjeva i ispravno odabranu zaštitu istih od vanjskih utjecaja. Više se ne postavlja pitanje da li treba ugraditi prenaponsku zaštitu u niskonaponsku instalaciju već kako je pravilno odabrati.

Ovim predavanjem se opisuju oblici prenapona, tipovi prenapona u NN električnim instalacijama te pravilan izbor odvodnika prema važećoj normi EN 61643-11.

Sve većom izgradnjom fotonaponskih elektrana pojavljuje se potreba i za pravilnim odabirom odvodnika prenapona za zaštitu u fotonaponskim instalacijama gdje ćemo ukratko prikazati mogućnosti zaštite i odabir odvodnika sukladno normi EN 61643-31:2018. Na kraju predavanja ćemo zaključiti temu trendovima i budućem razvoju odvodnika prenapona.

 

Upute za prijavu sudjelovanja na webinaru:

Ukoliko se niste registrirali u sustav  na linku https://prijava.hkie.hr/  prvo morate kreirati korisnički račun, na e- mail adresu koja je upisana u formi stići će sigurnosni mail za potvrdu vaše registracije i nakon toga možete ostvariti prijavu za webinar putem online prijave na linku https://prijava.hkie.hr/.

Ukoliko ste već izvršili registraciju u sustav potrebno je samo ispuniti online prijavu na linku https://prijava.hkie.hr/. U navedenom terminu početka održavanja webinara na linku https://prijava.hkie.hr/ pratite webinar.

Sudjelovanje na webinaru i ostvarivanje prava na školske sate priznaje se svim sudionicima koji su webinar pokrenuli u navedenom terminu održavanja istoga.

Sve vijesti