Izjava o privatnosti i politika kolačića

Izjava o privatnosti i politika kolačića

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike ozbiljno shvaća Vašu privatnost i u skladu s time i s EU regulativom o zaštiti osobnih podataka štiti svoje stranice s najnovijom tehnologijom.

Vaša privatnost nam je važna stoga su web stranice www.hkie.hr zaštićene HTTPS protokolom koji omogućava siguran način korištenja.

Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na navedene web stranice te definira prikupljanje i upotrebu osobnih podataka kao i korištenje kolačića (cookies).

Korištenjem stranica www.hkie.hr suglasni ste da se prikupljaju i koriste vaši osobni podaci sukladno kako su opisanim u ovoj Izjavi.

Putem web stranica moguće je prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su

ime i prezime, adresa, broj telefona/mobitela,e-mail, osobni identifikacijski broj (OIB),

a za svrhu prikupljanja podataka u vezi sa statistikom posjećenosti web stranicama, te kao dio službene evidencije u kojoj se vode Vaši podaci, a koriste Vam u ispravnom korištenju web stranice i njezinoj potpunoj funkciji.

Automatski se prikupljaju informacije povezane s njima koje mogu sadržavati IP adresu, vrstu web preglednika, nazive domena i slične podatke.


Prikupljanje, obrada i upotreba osobnih podataka

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike na svojim web stranicama može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke kako bi održala funkcionalnost web stranica i omogućila usluge koje korisnici traže.

Striktno i nedvojbeno Hrvatska komora inženjera elektrotehnike ne distribuira, iznajmljuje ili na bilo koji drugi način ne dijeli ili otuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Iznimno u slučajevima koji su propisani Zakonom o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju te ostalim Zakonima npr. Zakon o e-dozvoli i dr., gdje se može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe koje su propisane Zakonom i Pravilnicima navedenih institucija, a o čemu ste kao korisnik obavješteni. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je upotreba vaših osobnih podataka (osim za svrhu pružanja usluga Hrvatskoj komori inženjera elektrotehnike), uz obvezu zadržavanja povjerljivosti.


Sigurnost osobnih podataka

www.hkie.hr vaše osobne podatke štite od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa i upotrebe.


Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje na uređajima koji se koriste za pristup Internetu (računalo, tablet ili mobitel). Kolačići spremaju Vaše postavke za određenu web stranicu (primjerice, odabir jezika, login podaci i sl.) te ih pri ponovnom posjetu stranice iznova učitavaju. Na taj su način informacije sadržane na web stranici prilagođene vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Pohrana kolačića je u potpunosti pod vašom kontrolom, budući da kroz postavke u svom pregledniku možete ograničiti pohranu kolačića ili ih onemogućiti. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da neki aspekti web stranice možda neće funkcionirati prema očekivanjima.

Upute za upravljanje kolačićima za najčešće korištene web preglednike možete pronaći na sljedećim stranicama:

Što su skripte?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kôd izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.


Što je tzv. web beacon?

Web beacon (ili piksel tag) mali je, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Da bi se to učinilo, razni podaci o Vašoj aktivnosti pohranjuju se pomoću web beacona.


Kakvi kolačići postoje


Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da Vaše korisničke postavke ostaju poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo Vam posjet našoj web stranici. Na taj način ne trebate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta našoj web stranici. Ovi kolačići se mogu prenijeti na Vaše računalo bez Vašeg pristanka.


Analitički kolačići

Budući da se statistika prati anonimno, ne traži se dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.


Kolačići vezani uz oglašavanje

Na našoj web stranici koristimo reklamne kolačiće, omogućavajući nam da personaliziramo oglase za Vas, a mi (i treće strane) dobivamo uvid u rezultate kampanje. To se događa na temelju profila koji kreiramo na temelju Vašeg klika i surfanja na i izvan naše web stranice. Ovim kolačićima Vi ste kao posjetitelj web stranice povezani s jedinstvenim ID-om, tako da primjerice ne vidite isti oglas više puta.

Budući da su ovi kolačići označeni kao kolačići za praćenje, molimo Vaše dopuštenje za njihovo postavljanje.


Poveznice na društvene mreže

Na našoj web stranici uključili smo poveznice na društvene mreže (Facebook, Twitter).

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti društvenih mreža (koja se relativno često mijenjati) kako biste pročitali što rade s Vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se preuzimaju anonimni su što je više moguće.


Koje kolačiće koristimo?

Naša web stranica koristi sljedeće kategorije kolačića:

- Tehničko/funkcionalne:

a) Obvezne - neophodni su za tehničku funkcionalnost web stranice ili pružaju uslugu koju ste zatražili. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije koje bi Vas mogle identificirati.

Kolačići koji se koriste: cookieyes-consent (trajanje: 30 dana)


- Analitičke:

Ne traži se dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.

Kolačići koji se koriste: october_session (trajanje: 2 sata)

 

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti i kolačićima uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme upotrebe, osim kolačića trećih strana.

www.hkie.hr ima pravo izmjene ove Izjave o privatnosti kako bi prenijela nove informacije o načinima na koje Komora na svojim web stranicama štiti vaše podatke. Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo prikupili odnosno dobili na web stranici www.hkie.hr, također na Vaš zahtjev možemo ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke ili ubuduće prestati koristiti te podatke.

Ukoliko želite bilo što od navedenog molim Vas da nam javite na info@hkie.hr.


HKIE kontakt

Molimo ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi naše obaveze i politike za zaštitu osobnih podataka, kao i u vezi iskustava s ovom internet stranicom, da nam se javite na info@hkie.hr