Vijesti / Aktualnosti

Arhiva vijesti 2019.

Digitalna potpisivanja projekata u sustavu eDozvola

Poštovani članovi Hrvatske komore inženjera elektrotehnike,

 

Dana  10. siječnja 2019. godine održan je u Ministarstvu graditeljstva i  prostornoga uređenja sastanak na kojem je državni tajnik Danijel  Meštrić, mag.ing.aedif.  upoznao predstavnike pet inženjerskih Komora da  se sustav eDozvola kontinuirano nadograđuje novim podmodulima, a  tijekom 2019. godine provest će se uvođenje u sustav e-Građani.

 

Provedene  su sve radnje za uvođenje digitalnog potpisa dokumenata te online  plaćanje pristojbi čime će sustav biti spreman za potpuno elektroničko  poslovanje.  Istaknuo je da je sustav eArhiva završen, te da je u tijeku  nadogradnja sustava e-dozvola koja uključuje uvođenje novog podmodula  eKonferencija i eUsluga. Za realizaciju navedenoga potrebno je uvesti  digitalno potpisivanje  budući da se kompletno bazira na elektroničkom poslovanju. U tijeku je  spajanje sa sustavom e-Građani putem NIAS-a i to 4. stupnja  identifikacije i autentifikacije.

 

Podnositelji  zahtjeva za izdavanje dozvole za gradnju, putem eDozvole, mogu ispuniti  sve potrebne podatke te u svakom trenutku vidjeti u kojoj je fazi  rješavanje  njihovih zahtjeva.

 

Krajnji  rok za uspostavu sustava s elektroničkom predajom zahtjeva je 15.  veljače 2019. te do tog roka treba riješiti pitanje načina digitalnog  potpisivanja, identifikacije i autentifikacije  od strane projektanata. 

Predstavnici  Komora suglasno su potvrdili da će za provedbu ove mjere članovi Komore  koristiti elektronske osobne iskaznice radi ulaska u sustav e-dozvole.

Slijedom izloženog:

Pozivaju  se članovi Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, projektanti, koji  nemaju elektronske osobne iskaznice da što prije podnesu zahtjev za  ishođenje istih, kako bi  nakon 15. veljače 2019. mogli elektronički potpisivati projekte te  predavati zahtjeve za e-dozvolu s projektima koji su digitalno potpisani  te imali mogućnost praćenje predmeta u sustavu eDozvola.

S poštovanjem!

 

Predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike

Živko Radović, dipl.ing.el., v.r.

Dopis

Sve vijesti