Trajno stručno usavršavanje

Seminari - najava

Webinar – Napredna rješenja u industrijskoj automatizaciji, Mjerenja i kvaliteta električne energije u kritičnim aplikacijama, Digitalizacija sustava održavanja

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike i tvrtka Schneider Electric organiziraju webinar u utorak, 03.05.2022. g. od 12:00 do 14:15 sati. Predavanja će održati g. Joško Rebić, dipl.ing.el., g. Branimir Novko, mag.ing.el.techn.inf  i g. Tomislav Pracaić, mag.ing.el.techn.inf., a sudjelovanjem na webinaru ostvarujete pravo na 3 školska sata iz stručnog područja. Prijave za webinar počinju 19.04.2022. od 12:00 sati i traju do 03.05.2022. do 12:00 sati ( nakon navedenog termina nema mogućnosti prijave za webinar). Sudjelovanje na webinaru je bez kotizacije, a prijaviti se možete na linku https://prijava.hkie.hr/.

 

Teme webinara:

 

Napredna rješenja u industrijskoj automatizacija

Na predavanju „Napredna rješenja u industrijskoj automatizaciji“ bit će predstavljene vrste PLC-ova, za manja i veća postrojenja, načini njihova međusobnog povezivanja u sustav nadzora i upravljanja te konfiguratori kao pomoć pri projektiranju rješenja. U sklopu predavanja će se odraditi demo primjer s nekoliko PLC arhitektura (samostalna i redundantna) te izvoz konfiguracije u oblik prikladan za daljnje korištenje, specifikacija i shema sustava.

 

Mjerenja i kvaliteta električne energije u kritičnim aplikacijama

Kvaliteta električne energije danas je važan parametar kod priključka potrošača na sustav napajanja. Ista može biti narušena a samim time i učinkovitost sustava smanjena. Harmonici, podvišenja i nadvišenja napona (Sag/Swell), tranzijenti... samo su neki od faktora koji mogu negativno utjecati na učinkovitost sustava. Da bi se isti uklonili, najprije ih je potrebno detektirati odnosno vršiti mjerenja.

 

Digitalizacija sustava održavanja

Uvodno o tipovima održavanja. Današnji trendovi u održavanju s naglaskom na Schneider Electric opremu. Predstavljanje digitalnih alata za prediktivno održavanje i održavanje uz primjenu proširene stvarnosti.

 

Upute za prijavu sudjelovanja na webinaru:

Ukoliko se niste registrirali u sustav  na linku https://prijava.hkie.hr/  prvo morate kreirati korisnički račun, na e- mail adresu koja je upisana u formi stići će sigurnosni mail za potvrdu vaše registracije i nakon toga možete ostvariti prijavu za webinar putem online prijave na linku https://prijava.hkie.hr/.

Ukoliko ste već izvršili registraciju u sustav potrebno je samo ispuniti online prijavu na linku https://prijava.hkie.hr/. U navedenom terminu početka održavanja webinara na linku https://prijava.hkie.hr/ pratite webinar.

Sudjelovanje na webinaru i ostvarivanje prava na školske sate priznaje se svim sudionicima koji su webinar pokrenuli u navedenom terminu održavanja istoga.

Sve vijesti